Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inväntad


Över världen har en doft av jord sänkt sig,

stearinstumpar gnyr i mörkret,
en sprucken kvinnoröst sjunger med i sorgen;

textraderna spelar in i våra öden,
fäster likt eldgnistor,

(först oförsiktigt,
sedan hastigt)

skapar ett uppflammande universum

mellan händelserna glimmar framtiden
likt en kroppsvätska,

som saliv, eller sperma,
som liv, eller uppspärrad död;

att uppleva en utlevelse,
egentligen en omvändelse –
insikt i en verklig ingivelse






Fri vers av Psalm
Läst 368 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-02 00:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gillade den här!
Skarpt. Den är svulstig på ngt sätt
och bär en massa dofter och bilder:-)
2009-07-08
  > Nästa text
< Föregående

Psalm

Mina favoriter
Förkrossad
nagelband