Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om en vän




Strömmen har stängts av
och då är det svårt att sluta röka

För att få bort damm
behövs utifrån kommande omtanke

Socialen bad honom växa upp
men han växte inte
- i ficklampans sken -
för han var redan vuxen

Kronofogden har inte sömnapné
Läkaren känner inte till något damm
Hyresvärden förhalar mögelfrågan

Kylskåpet skall däremot lagas
men min vän äter alltid ute
eftersom gastuberna är dyra

billigast möjliga utemat
-vet ni vad det är?-

och förresten finns ju ingen el

Läkaren vet inte
att lungmaskinen vilar med dammet
eftersom det behövs en mask för förti spänn
för att den förra gick sönder av skägget,
då, innan elen stängdes av

skägget växer fritt
det tror visst på en framtid

och så behövs ju el, förstås,
ja, till lungmaskinen, alltså

Min vän ser klart på sin situation
Det är väl den begränsades privilegium

Kronofogden, hyresvärden,
läkaren och socialen

har det betydligt svårare

därvidlag.






Övriga genrer av Gunwale VIP
Läst 246 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-22 20:06



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
jag förstår inte hur man kan ha råd med elektricitet om man samtidigt är rökare, men att samhällets funktioner maskar med sina insatser är ju knappast något nytt (kunde folket på fjortonhundratalet klara sig utan elektricitet ja då borde ju även dagens lungsjuka kunna... men vad fan är det jag säger? Jag pratar ju på som den värsta politiker nu...)
2009-07-22

  Suzy med punkterna
Berörande stark läsning
2009-07-22

  spellbound
Grym läsning var detta!! tack för d!!
2009-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunwale
Gunwale VIP