Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sagoinspiration


Bron

Lilla bocken Bruse trippar över Trollebron.
Nu,
får det vara färdigtrippat!
Vem är det egentligen som gömmer sig under bron?
Lägger mig platt på mage. Mitt på bron. Hänger huvudet över kanten.
Ser in i mörkret.
En liten figur trycker i ena hörnet av stenbrons valv.
Hallå?
Meningen var att låta vänlig.
Rösten ekar monstruöst under bron och blir ett stort och farligt
HALLÅ
Ögonen vänjer sig långsamt. Den lilla figuren kurar ihop och håller armarna om knäna. Skakar kroppen?
Försöker mig på en viskning.
h a l l å...
Anar en liten rörelse. Axlar som sjunker ner yttepyttelite.
Vaggande.
Vem ska trösta knyttet?
Om inte
Jag




Fri vers (Fri form) av Skoogshäxan VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-11-09 09:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skoogshäxan
Skoogshäxan VIP