Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lazarus

Jag hade alltid satt en fot framför den andra

Ett steg i taget
trodde jag

Stressen sa något annat
Vem var det som inte hann ikapp?

Jag var ju där i varje steg

utan markkontakt

utan markkontakt

"Ground Control to Major Tom
You're off your course, direction's wrong
Can you hear me, Major Tom?
Can you hear me, Major Tom?
Can you hear me, Major Tom?
Can you hear?"

Slogs till marken
Orkade inte resa mig upp igen

Ansiktet mot marken
Kände smaken av jord

Så kvävande fylld av liv

Ville skrika
Inget ljud nådde fram

Av jord är du kommen
Jord ska du åter bli

"Ashes to ashes / funk to funky / We know Major Tom's a junkie / Strung out in heaven's high / Hitting an all-time low,"

I fosterställning ihokrupen
naken
utan några förutfattade meningar

Lärde jag mig gå fot

med mig själv

ett steg fram
två steg bak
tre åt sidan
som en dans utan musik

Ackompanjerad av andetag
mina andetag

ett i taget
aldrig två

aldrig samtidigt

så enkelt
att bara ett barn klarar det
mitt barn

Jag

"Look up here, I'm in heaven
I've got scars that can't be seen
I've got drama, can't be stolen
Everybody knows me now"




Fri vers av Skoogshäxan VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-17 10:55



Bookmark and Share


  Page Goldenboy VIP
David Bowie - Space Oddity - ''...and may God's love be with you...''
great song
du bra alster
2024-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Skoogshäxan
Skoogshäxan VIP