Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrik

Skriken är bedövande.
Kanske är det bara jag som hör dem.
Jag tror inte att någon hör mig.
Kanske skriker jag för döva öron.

Det gör ont i min hals.
Känns som djupa sår.
Har jag skrikit för länge trots att ingen hör?

Ibland känns det som att alla skriker.
Vad är det som gör att ingen vill lyssna?
Jag kan skrika för full hals ut över staden,
min röst kommer ändå inte höras.

Kanske fångas den av vinden.
Kanske begravs den.
Ingen vet.

Jag vet i alla fall att det gör ont.
Ont att inte höras.
Ont att behöva lyssna på sånt som är tungt.
Men mest ont gör det när man ångrar att man inte lyssnade.

När någon har skrikit för full hals så pass länge att de inte har någon röst kvar.
När rösten inte längre är det som begravs.

Kommer det någon gång bli någon ändring?
Kommer vi någon gång bli hela?
Eller kommer vi alla sluta utan en röst?
Begravda någonstans för att ingen ville lyssna.




Fri vers av ingenaning
Läst 33 gånger
Publicerad 2024-02-27 13:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenaning