Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tulpaner i vas

Framför mig finns tulpaner i en vas.
Jag älskar tulpaner.
Men hatar min vas.

Min vas är trasig.
Den är tappad, limmad och lagad.
För mycket vatten får vasen att läcka.

Jag älskar mina tulpaner.
Men hatar min vas.

Min vas har blivit;
kastad,
omkullputtad,
krossad.

Hur mycket man än limmar och lagar kommer det alltid att saknas skärvor.
En trasig vas kan aldrig bli riktigt hel.
Ett litet litet fragment kan göra att allt vatten rinner ut.

Jag hade velat slänga min vas.
Köpa en ny.
Alla likadana vaser är tyvärr slut.
Just min vas går ej att ersätta.

Frågar du min familj tycker de att jag borde behålla min vas.
Mina vänner likaså.
Frågar du mig svarar jag tvärtom.
Jag kastar den gärna första bästa chans jag får.

Mina nära och kära är tulpaner.
Jag är en vas.






Fri vers av ingenaning
Läst 33 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-04-24 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenaning