Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livboj

Jag rör mig framåt men möts av motvind.
En motvind så stark att jag knappt orkar stå.
En motvind så stark så att det ser ut som att jag står stilla.

Jag tar på mig en ryggsäck.
En ryggsäck som tycks vara fylld med bly.
En ryggsäck så tung att det känns som att jag ska falla ihop.

Jag möts av motvind inomhus.
En tung ryggsäck trots att det inte finns något där.
Ibland hittar jag ljuspunkter.
Oftast är lampan släckt.

Jag försöker simma.
Men jag simmar med ett ankare runt min fot.
Jag har ingen nyckel.
Jag har snart ingen kraft.

Jag behöver en livboj.
Hade behövt en redan igår.
Helst en mänsklig sådan.
Den kanske kan hjälpa mig med hur jag mår.




Fri vers av ingenaning
Läst 28 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-05-03 21:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingenaning