Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Våren

Plötsligt kom du
Översköljde mitt sinne
Det är nu
Och alla känslor inne
Exploderar i lyckorus
Av dofter, grönska och vindens sus

Fåglars kvitter som fyller sin rymd
Ljuset strålar som bryter skymd
Träd och buskar i högtidsskrud
Stillhet, tystnad och livfullt ljud

Häggen blommar och körsbärsträd
Skönhet fyller hela vår värld
Våren är verklig, vacker och varm
Bina surrar i all sin charm

Vitsippor blommar överallt
Snödroppe kom när det var kallt
Blygsamma tussilago
Våren vaknar i ro
scilla, pärlhyacint, Påskliljor
Pingstliljor som ett flor

Nyvakna insekter tar av dess nektar
Vårens ankomst som stilla väktar

Visst är det en ljuvligt vacker tid
När allt man känner är ljus och frid
När allt har vaknat och allting gror
När allt du hoppas och allt du tror
Ger hopp om framtid och en ny dag
Av grönskande längtan och välbehag




Bunden vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 20 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-05-05 08:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP