Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidvattnets svall

Vilda vandra med köttslig hand beblanda,
i tomrummen mellan oss existerar blott

det tänkta tidvattnet. Och sjunger
du vår sång, när du ensam vandrar längs

havsviken, så kom ihåg de vackra dropparna,
pärlor av rundade inomverk, den smala

bris som rundade din själ och rörde vid
mitt hjärta. För än är livet långt,

än finns tid att vända hemom, gå upp på
klippan och tappa fotfästet, köra ner svärdet

och lämna den inbillade drömmen sprattlande
i sanden.




Fri vers av Bobby
Läst 778 gånger och applåderad av 16 personer
Utvald text
Publicerad 2010-09-05 10:17



Bookmark and Share


  asplausibelt
Det tänkta tidvattnet, ja. Mycket sånt just nu. Igenkänning. Dessutom en påminnelse - det handlar inte alltid om att lyckas dra svärdet ur stenen, man måste ju faktiskt först lyckas köra ner det. Tål att minnas. Bra så.
2010-09-26

  Cosmic Johanna
vackra element i denna dikt...

underbar titel också,

varma applåder,

ps. får återkomma ang. min bok.
2010-09-12

    Dado_
inte så dumt alls detta. skulle gärna lära mig ditt uppslitna sätt att skriva.
2010-09-05

    SaraT
klassisk romantik med neo-post-modern gore-knorr. like.
2010-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Bobby
Bobby