Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill spela bingo med dig




Jag vill spela bingo med dig.

Vilken Cassanova som helst
kan bjuda dig på en
week-end i Paris,
men bara äkta kärlek
håller för en
kväll med bingo.

Jag vill ge dig en
termos med något varmt
och hembakta kanelbullar
och pricka för de där
siffrorna tillsammans
med dig och alla
de gamla tanterna.

Jag vill helt enkelt spela bingo med dig.

Vem som helst kan
tända ljus och dricka
bubbel och ge dig
massage och bada
i solnedgången,
men bara äkta kärlek
klarar av en grå
kväll med bingo.

Att sitta där i stressen
och stillheten och
hålla varandras händer
och ibland skrika till
och annars bara lyssna
på de där namnen
som ropas ut:
Bertil, Niklas, Olof...

Vem är dom?
Det spelar ingen roll,
för om du följt med
mig för att spela bingo,
då vet jag att du
bara har ögon för mig.

Jag vill spela bingo med dig.





Fri vers av Bobby
Läst 447 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-09-27 11:07



Bookmark and Share


  Mow Dean
Gillar texten.

(Bingo känns förresten utrotningshotat.)
2011-10-12

    ej medlem längre
i den aspekten
kanske bingo har
en möjlighet att
utvecklas som något
positivt i tankebanorna..som så.

nåväl, tack för en charmig text..
2011-10-06

  lilla t
Måste tanterna vara med?? :) Tycker om din text, den är underbar, när man kan överleva vardagen och Bingo då överlever man nog allt.
2010-10-22

  lodjuret/seglare VIP
Vilken fruktansvärd text, påminner om en sådan där text till melodi som någon sorts nutida Paul Paljett hade kunnat framföra. Ja, det är väl den gamla svenska avunden som kryper fram förstås. Å andra sidan skulle jag nog hellre sett att det funnits lokaler till för att lägga femtusenbitarspussel och att de som likt maratondansaren blev först färdiga efter att ha suttit vakna i 72 timmar sådär, skulle kunna vinna en resa för två till exempelvis Travemûnde. Men texten din saknar ändå inte sina poänger, så tvenne tobelrone till den då.
2010-10-15

  Elisabeth VIP
Vemodigt rolig.
Är det hemskt om jag säger: Töntfin?!! I positiv bemärkelse :/
Enkel och "gammalmodig" i känslan. Får av någon anledning en känsla av 50-tal (Stämningen i meningarna som gör det. Och Bingo).
2010-10-07

  Tillbringaren VIP
Charmig, romantisk, söt, vilken äkta dejt det vore=)
2010-10-03

  Marja-Liisa Koski VIP
Du är bara underbar, i skrivandet menar jag. Alltså en av de bästa dikterna jag har läst på länge.
Kram!
ML
2010-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Bobby
Bobby