Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har lovat mig sjläv att skriva sådant som jag själv gillar att läsa. Så... here we go...


Delar den dagen




Duktiga drömmar
i slutet av maj
Den finska fläkten

På vitrutiga dukar
det doftar och mås
De röda strecken vilar

***

Om det så vredgas och
bombar och slår, vill
världen ha lagom av

kärlekens vår, ja
förutan att sluta vi
kastas ut hit

och trampas att känna
de slitande vindar i lediga
längtans beklämmande sår

***

Om du vill verka
vill undras och blunda
ett liv i förglömdhet

en dag i alla dagar
förnimma sublima
utan att minnas varför

tagen i backen i leran
under ytan av världen
i tacksägelse hän

Delar den dagen






Fri vers (Modernistisk dikt) av Bobby
Läst 377 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-09-17 07:46



Bookmark and Share


  lilla t
strålande, ordval och flätning!
2010-09-19

  etthjärtaäralltidrött
Den här är smått fantastisk, häpnar jag över ordens sammansättning och mångtydning.
2010-09-17

  Maximillixen
En spännande dikt som jag behövde läsa flera gånger och vid varje läsning växte den till allt större proportioner.
2010-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Bobby
Bobby