Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyberikat omfång

Ovan finns det en grotta,
under oss finner vi vattnet,
ovan oss finns det en jord,
under oss finner vi himmelen,
ovan oss finns det stjärnor,
under oss finner vi oss själva.

Framför oss finns en öppning,
bakom oss finner vi satirer,
framför oss finns döden,
bakom oss finner vi livet.

Kön är oändligt lång, bakom
dörren står ord som förlorat
sina bokstäver.

Tanken är tankens tanke.
Upplyst stillhet. Själen är på
sätt och vis allt som finns:
själen är formernas form. En
plötslig stillhet, väldig,
vitglödande: formernas form.




Fri vers (Fri form) av Gustaf Forsell
Läst 172 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-11-06 12:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustaf Forsell