Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Näckrosdammen

I Stockholm finns det människor som ser annorlunda ut
De är nästan likadana men skiljs av deras hud
De föder samma tankar och väntar samma kärlek
drömmer samma drömmar och önskar samma närhet


 I Stockholm finns en park där dessa människor får bo
och i mitten står en näckrosdamm där smuts och alger gror
Vid näckrosdammens spegelbild är vattnet mörkt och tjockt
Så att vem som helst kan speglas där och va av samma sort


I Stockholm finns det monster som ser en annan bild
De ser en massa människor med en världsbild som är skild
De skapar ett problem för att försvara ett beslut
I skuggan av en hemlighet med förakt för människans hud


I Sverige finns det näckrosdammar där smuts och alger gror
och inte än, vad jag kan se, står något monster där och glor




Bunden vers (Rim) av Kingstroganoff
Läst 284 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-06-11 01:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kingstroganoff
Kingstroganoff