Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Adolescentia

Jag minns ben
lätt brända 
av effektrör 
från mopeder
Som oftast
bar två


Jag minns hem
inte lika trygga


som mitt


Jag minns när
mitt hem 
inte var lika tryggt
som jag
minns det


 


Jag minns 
nya känslor 
som är gamla nu


Jag minns 
frihetsberövandet 
trotsen
det fångade mig
i pojkrum 
fast än natten 
ropade mitt namn


Jag minns nätter
som inte fick vara nätter 
bara bryggor 
till nästa dag.


 


Jag minns dimman 
vid vargtimmen 
Som en glöd
i natten
efter nattens brand


Jag minns kniven
ensamheten 
var


ibland


 


Jag minns tänder
snuskyssta 
bakom
grabbiga läppar


 


Jag glömmer
men när jag minns
minns jag bara
doft


så söt
och frisk


att 
Syrenerna tystnade


för att lukta


en stund


 




Fri vers (Fri form) av Kingstroganoff
Läst 264 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-07-13 01:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kingstroganoff
Kingstroganoff