Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gården i rummet

Aspen står lutad mot husväggens skugga
och skyddar de sovande barnens sömn
som letat sig in bland vitrinskåpets drycker
som springer berusat,vilsna i dröm 


Falskhetens torg står hägrat i köket
med stenar som drunknar i tårar för ord
som skurit sig rolöst ur falskhetens slöja
och fläckat statyer, väggar och jord


Tomhetens blick står naken i spegeln
väntar på rus, slår vatten i badet
flåsar en hinna mot spegelbilden
lägger sig mjukt och somnar i karet


En glasfärgad själ spricker av vikten
Spillrorna smälter till droppar och dör
De glöder och brinner försiktigt i 
marken, vibrerar till vågor som..
sakta... flaxar... ut...snön...


 




Bunden vers av Kingstroganoff
Läst 341 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-09-06 01:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Kingstroganoff
Kingstroganoff