Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Vildvuxen

Vi sov i garderoben igår
och när mörkret återvänder från norr
placerar du oss åter bland gammalt bråte
som du plockat upp under åren
jag måste fortsätta ligga bland trasorna ännu ett tag
för de gamla vägrar lämna mig ensam med dig
obekväma ställningar byts ut
mot besvärliga situationer
och du sträcker ut ditt hårsvall genom nyckelhålet
där de blonda tussarna strävar mot det gamla hemtama

tussarna smygkollar runt hörnet
för att leta upp vännerna som fortfarande
tittar ner i glasen efter mer att dricka
medan vi sitter fastkilade mellan dörren och väggen

från garderoben drömmer jag om de gamla
som fortsätter dansa gatan upp och ner
medan vi skyler oss från kylan
och de vägrar släppa in dig i dansen
trots att vissa försöker bjuda upp

din vildvuxenhet sprider sig över vår gård
och igår drog vi täcket över huvudena
för att gömma oss från monstren
som fortfarande skrämmer oss
vi vet att vännerna snart rundar ännu ett hörn
och deras glödande spår börjar gå förlorade
när mörkret från norr återvänder

men vad skall vi välja nästa månad
garderoben börjar bli i minsta laget
när jag gömmer mig bakom din taniga figur
och luften tätnar varje gång vi på tå
gläntar på garderobsdörren.




Fri vers av Johan Bäck
Läst 330 gånger
Publicerad 2006-05-10 16:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bäck
Johan Bäck