Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Det brinner för dåligt om hösten

Jag vet hur det kommer att bli
jag kan städa bort smutsen
ställa in nya lyktor i rummen
och vandra ut för att möta höstregnet
med nollställd blick iförd endast kalsonger

Men vad förändrar det
förutom att den direkta känslan
av skuld skulle försvinna

Alla slentrianregler går inte i graven
eldslågorna kommer bara slicka bort
det värsta dammet från skalet
och lämna kvar jaget lite mer nöjt
men inte belåtet

Vart tog primalskriket vägen
som skulle elda upp högen av gamla vanor
som jag ärvt från de äldre bäckarna som gett mig min natur

Strukturerna brinner för dåligt om hösten.




Fri vers av Johan Bäck
Läst 528 gånger
Publicerad 2005-03-16 17:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bäck
Johan Bäck