Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nätet

Fiskarna i havet
lär känna nätet
när allt är försent

Havet töms på liv
Fisken blir mat
Hajen simmar utan fenor

Vem äger nätet
som fångar
som räddar
som dödar deras liv

Människorna på land
söker sina drömmar
i det osynliga nätet
som är så vackert

Det finns någonting för dig
Det finns någonting för mig
som gnistrar och lockar

Vem äger nätet
som fångar
som räddar
som dödar våra liv

Det här är en dikt
som är född
i strävan efter frihet
skönhet och sanning

Det här är dikt
som är skriven på natten
sömnens vila ersatt
med dagens vakenhet

Det här är en dikt
som söker sin plats
i ett nät med andra poeter

Vem äger nätet
som fångar
som räddar
som dödar mitt liv




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-07-20 05:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Tycker om hur dikten svävar åt flera håll samtidigt. Jaa vad ska vi göra när haven töms på fisk och hajarna blir av med ryggfenorna? Vi måste ju äta. Har seriöst funderat på att bli vegetarian. Dock äta fisk. Men med din dikt ekande i huvudet känns det som att jag måste ändra min plan. Svårt detta. Mycket svårt.
Tycker också om dubbeltydningen med ordet nät. bra!
2020-07-28

  Mats Edin VIP
Så fint du fångar upp oss alla i nätet
2020-07-22

  Magdalena Eriksson
svaret vet jag ej... så fint och bortom egoismen lagt i tankebaner ... jag gillar din empatiska stil och försök till att se utanför de vanliga cirklarna där en människa ba sprattlar i nätet. är ett offer.
2020-07-21

    Sefarge VIP
Betänkansvärt skrivet!
Orden bär sin egen
makt människor
kan fastna i
På gott och
Ont?
2020-07-21

  Blomma-Stjärna VIP
Nät som fångar och stryper, nät som samlar och räddar - tankeväckande och fint gestaltad dikt - om de nät vi lägger ut eller själva fångas in i!
2020-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om olika varianter av nät som kan ha både positiva och negativa effekter.
2020-07-20

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet om olika slags nät som ibland förenar, ibland fångar och förgör.
2020-07-20

  Kungskobran VIP
Nätet dras åt mer och mer
snart finns du inte mer
2020-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP