Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två röster

Jag hör två röster i mig
Den ene säger
Jag har skrivit 1500 dikter
Den andre säger
Ingen är bra

Den ene strävar
efter en bit mark
för fötternas storlek
och kroppens tyngd

Den andre försöker
göra alla fötter foträta
få dem att ställa in sig i ledet
av acceptabel förväntan

Det är klart att bilen skakar
när vänsterfoten
trycker hårt på bromsen
medan högerfoten
trycker lika hårt på gasen

Men det finns mediciner får så’nt
Tegretol eller Hermolepsin
En tablett på 300 mg en gång till natten
En smekning över ratten
Vyssjande sjungande sånger
Så ja så ja det kommer att bli bra

 




Fri vers av Respons VIP
Läst 24 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-06-25 03:51



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande om inre röster som kämpar om vem som är bäst.
2024-06-26

  Mats Edin VIP
Starkt om dualism-schism
2024-06-26

    Lena Söderkvist VIP
Huvudsaken är att den ena handen vet vad den andra gör. Motstridiga inre röster har många av oss. Vem har aldrig tvekat, f.ö. Du lyckas få fram ditt å ena sidan si-å andra sidan så effektivt. Fantasi och realism samverkar.
2024-06-25

  Blomma-Stjärna VIP
spontan reaktion; låt rösterna argumentera - tes - antites - rätt som det är, blir det till; syntes! Du går vidare!
2024-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP