Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snälla mamma

Snälla mamma

trösta din son

förklara för honom att

tankarna som tränger genom huvudet

är tankar

badbollen som landar på filten

är en badboll

det som surrar i luften

är en vindsnurra

badstranden

är en badstrand

som ligger hemma i Sevastopol 

långt ifrån fronten




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 27 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-06-28 11:40



Bookmark and Share


  christian hüls VIP
en mycket stark
spikdikt
den nålar fast en
till eget beskådande
mitt i något som kallas liv
medans tankarna försöker greppa
badboll vindsnurra badstrand krim son front
2024-06-30

  Anya VIP
Denna text talar till mig på två sätt. Dels vikten av att sätta ord på saker till barn. Både konkreta saker som badboll men också känslor. Så viktigt. Dels talar den till mig i vändningen du gör på slutet. Barnsoldaterna. Mycket starkt!
2024-06-29

  Blomma-Stjärna VIP
Jättebra text, mänsklig och ömsint - om den grymma sanningen att kriget är en drake som matas med unga män - att desertera straffas hårt och ja, vad kan en mamma mot en drake uppfödd och hållen av maktens män!
2024-06-28

    Lena Staaf VIP
Skräcken och oron som tränger igenom idyllen på badstranden. Kriget finns.
2024-06-28

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text att läsa och begrunda.
2024-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP