Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Försommar i Skurup

Jag gissar att den offentliga toaletten utanför järnvägsstationen är låst på grund av bruk eller missbruk

Alla vägar leder till Coop som har öppet till klockan 22. Vi ses vid lösgodiset. En möjlighet till samtal.

Familjer söker sig till varandra. Blickarna går inåt bakåt mot framtiden på den stora eller lilla skärmen.

Gravarna är välskötta vissa med stöttor av trä. Årtalen mellan kvinnan och mannens död skvallrar om hur svårt det är att leva ensam.

Det doftar grill och där står de faktiskt och pratar med varandra. Främlingen skyndar snabbt förbi.

Nycklarna till dessa människor till dessa gemenskaper känns svåra att fånga. Kanske är de inlåsta eller gömda på grund av bruk eller missbruk.




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 17 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-06-26 04:51



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Skarpsinnig men avslappnad text..! Mästerligt komponerad så att "bruk eller missbruk" sluter cirkeln. Däremellan hinner man fundera på vardagens sociala avgrunder..?
2024-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP