Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Glenn Gould


Glenn Gould spelar
med hammare och spik;
på planka efter planka
i Das Wolhltemperierte Claviers
ranka huvudbyggnad,
som håller ihop,
från sal till toalett,
från städskrubb till skafferi,
från kallvind
till bolsterbullig sängkammares
gamla sjuttonhundratalsälskog,
vars knarrande går igen
i Goulds pinade pianopall

Glenn Gould spelar
med hörselskador och punktskrift,
och månen går silvergång
över Central Parks Wollman Rink;
en mager hypokondriker
klädd i åtsittande minnen
och påflugna förkylningar

Glenn Gould spelar
på tandrader och krumma ryggar,
skeletterad genom snustorra klaviaturer,
partsinlagad och hamlad;
preludier och fugor utrullade
som spikmattor
i hörselgångarna




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-21 20:58



Bookmark and Share


  Koloristen
Femetta!
2022-12-23

  Staffan Nilsson

Ja, det här är nåt alldeles extra bra!
Vackert resultat av musikalitet och språkbegåvning.

2022-12-22

  Ulf Carlsson VIP
I denna expressiva text både syns och hörs Glenn Gould själv!
2022-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP