Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Det finns inget försonande


I en mytisk guldålder
sov Gunwald varje natt med Anna och mig
uppe i övervåningens Stora Drömskepp
på gården i Niemisel,
medan årstiderna bytte plats

Nu är den starka, friska katten
- tidigare en skräckinjagande jägare utomhus;
i knät inomhus en spinnande ömhetssökande -
vid åtminstone sjutton års ålder
en flämtande skugga av sig själv;
en 3,2 kilos rest av sin storhetstids 5

...och om vi får tid hos veterinären idag, 18 juni,
dör han innan dagen avtar,
och sedan ska döden ta hans plats hos oss

Det finns inget försonande
att skalda om detta;
bara ett raspande ristande över papperet;
skärsår i off-white,
saknadsordens självskadebeteende,
den svarta sorgens heta blod
över den tunga tidens outhärdlighet,
regnet över vindrutorna
från Luleå
ut till gårdens hukande hus,
hängiga i sommarsorgen;
de på förtröstan utblottade gestalterna,
de i giftigt högsommarmörker utsatta




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-18 07:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Jaa så sorgesamt och känslosamt
Underbart skrivet! Så är det med
förgänligheten i livet! Inget blir
för evigt givet. Ju mer man
älskar någon,något ju
känns det när det
tas ifrån en. Har
själv 2 katter
begravda
under det
nu vackra
helt över-
blommade
Manchuri-
ska Syren
-busken!
;)




2024-06-18
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP