Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Auma Obamas syster Barack Obama demonstrerar i Nairobi

 

Auma Obamas syster Barack Obama bland demonstranterna i Nairobi där polisen sköt tårgas: "Jag kan inte ens se längre" USA:s förre president Barack Obamas halvsyster, den kenyanska aktivisten Auma Obama, var bland demonstranterna som drabbades av polisens tårgas mot demonstranterna framför parlamentet i Nairobi. En del av byggnaden sattes i brand medan lagstiftare godkände skattehöjningen som ledde till våldsamma protester.

Auma Obama gav en intervju till en CNN-reporter som frågade henne varför hon var på protesten. "Jag är här för att... Titta vad som händer: unga kenyaner demonstrerar för sina rättigheter, med flaggor. Jag kan inte ens se längre", sa Auma Obama.

Hon täckte för ögonen och började sedan hosta av tårgasen. Auma Obama är dottern från det första äktenskapet till den tidigare amerikanske presidentens far.

Det råder extremt våld i Kenya efter att protester utbröt i huvudstaden Nairobi. Många demonstranter samlades framför landets parlament, upprörda över guvernörens avsikt att höja vissa skatter, och polisen öppnade eld och dödade flera människor. Minst fem personer dödades och 31 skadades.
Polisen öppnade eld mot demonstranter som försökte storma Kenyas parlament på tisdagen och dödade minst fem demonstranter och skadade dussintals. De protesterade mot en lag som skulle höja skatterna.

Polisen öppnade eld efter att tårgas och vattenkanoner inte lyckats skingra folkmassan.

Protester och sammandrabbningar ägde också rum i flera städer och städer över hela landet, där många krävde president William Rutos avgång och uttryckte motstånd mot skattehöjningen.

https://x.com/AumaObama/status/1805546638842163308?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1805546638842163308%7Ctwgr%5E45a463c6f99d62f57c2729f69c7da0fa31d25650%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.antena3.ro%2Fexterne%2Fsora-barack-obama-protest-nairobi-kenya-713582.html

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 15 gånger
Publicerad 2024-06-26 03:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP