Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Marilyn Monroe hem blev Kulturhus efter 60 års rättegång.

 


Den berömda skådespelerskan Marilyn Monroes hus i Los Angeles har utsetts till ett kulturhistoriskt monument.

Skådespelerskan Marilyn Monroes hem i Brentwood, Los Angeles, har räddats från förstörelse efter en årslång kamp med utvecklare.


På onsdagen röstade Los Angeles kommunfullmäktige enhälligt för att utse filmstjärnans spanska koloniala hem som ett historiskt monument, enligt The Guardian.

"Vi har en möjlighet att göra något i dag som borde ha gjorts för 60 år sedan. Det finns ingen annan person eller plats i staden Los Angeles som är så ikonisk som Marilyn Monroe och hennes hem i Brentwood", sa stadsrådets ledamot. från Traci Park. sammankomst.

 

Park sa innan omröstningen gick igenom att "förlusten av detta stycke historia, det enda hem Monroe någonsin ägt, skulle vara ett förödande slag mot historiskt bevarande och för en stad där mindre än 3 procent av de historiska beteckningarna är förknippade med kvinnors arv. ". .


Men rådsrepresentanten sa att han skulle införa en motion om att se över restriktioner för turnébussar i grannskapet efter klagomål om oönskad trafik runt fastigheten och skulle överväga att flytta huset helt, enligt Los Angeles Times.

Monroe-fans har hävdat att detta hus, som skådespelerskan köpte för 75 000 dollar 1962, är ett outplånligt stycke Hollywood-historia. Men de nuvarande ägarna, arvtagerskan Brinah Milstein och hennes man, reality-tv-producenten Roy Bank, sa att huset har renoverats så ofta att det inte har någon likhet med Monroes hem.

Paret hävdade också att den lokala regeringen hade ägnat sig åt "olagligt och grundlagsstridigt beteende" i kampen för hemmet, och beskrev det som "hemmet där Marilyn Monroe ibland bodde i bara sex månader innan hon tog sitt liv."

Kampen med miljöpartister har tagit flera vändningar sedan paret, som bor intill, köpte huset förra året för 8 miljoner dollar. Vid ett möte uppgav Milstein att han såg huset "ostädat och ovårdat" och att det inte innehöll några bevis för att det hade varit Monroes hem, förutom platsen.

”Vi köpte fastigheten eftersom den ligger några meter från vår. Och det var inget historiskt kulturminne, säger Milstein.




Prosa av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 14 gånger
Publicerad 2024-06-28 10:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP