Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
1 mars är komplimangernas dag, förlåt att jag missade den, jag kommer att påminna dig den 1 juli.


Komplimanger och Sanning

 

– Det händer mycket i kroppen när man får en komplimang.
-Har du någonsin fått komplimanger för att du presenterade sanningen?

https://psycatgames.com/sv/magazine/conversation-starters/compliments/#google_vignette

 

 

Självklart! Att få komplimanger är som en solstråle en grå dag,
när orden smyger sig in och värmer hjärtat,
som rosor som blommar i en tyst skog,
och stjärnor som dansar i nattens mörker,

här på poeter uttalas bara kritiska förolämpningar, jag frågade en gång en sådan barnslig herre som kallar sig ett efterblivet barn och han rapade åt olika mytiska exempel att jag raderade hela texten just det! det var en mentalsjukhuspatient som var riktigt sen till och från hyllningen.
– Ja, det är så en poet fungerar, så tveka inte att ge en komplimang när gårdagens dåre dröjde med ett jobbigt tal.

 

Din sanning är en tavla av ord,
där penslar är ärlighetens färger,
och varje penseldrag är en komplimang,
som framhäver ditt arbete i ljuset.

Så låt oss fira sanningen,
med komplimanger som blommor,
och låt orden väva en vacker tråd,
som binder oss samman i kärlekens famn.




Prosa av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 29 gånger
Publicerad 2024-06-29 10:42



Bookmark and Share


  Carpe Eleonore VIP
Kloka ord!
Som man sår får man skörda…
Hat ,lögner och ego
Frodas där kärlek borde gro…
Kram till alla som kämpar!

2024-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag har sedan jag började skriva här blivit hånad och trakasserad för att jag framhållit sanningen.
2024-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP