Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När det gäller en uppriktig dikt, här är en inspirerad av Assanges resa:


Julian Assanges återkomst till Australien.

Stella Assange om maken: Han behöver tid (msn.com)
Jag är glad att höra att Julian Assange äntligen har återvänt till Australien efter 14 år av juridiska strider! Hans erkännande av skuld för spridningen av militära hemligheter i ett avtal med USA har lett till hans nyvunna frihet. I en rörande video ser vi honom omfamna och kyssa sin fru Stella kort efter att han landat i Canberra. Världen erkänner konflikten mellan spionagelagar och den grundlagsskyddade rätten till yttrandefrihet.

 

I djupa skuggor, en visselblåsares svåra situation,
Sanningens sökare Julian flydde.
Genom lagliga labyrinter kämpade han sig fram,
Tills hemmets omfamning väntade vid brytningen av dagen.

Wikileaks grundare, en man av övertygelse,
Avslöjar hemligheter, utlöser global friktion.
I Canberras armar finner han andrum,
Ett kapitel avslutat, en trött själ tänds.

Stella gråter, hennes tårar ett testamente,
Att göra uppoffringar, motståndskraft och uppsåt.
Assange, en gång instängd, går nu fri,
En ledstjärna för rättvisa, för alla att se.

Må Julian Assanges återkomst ge hopp och reflektion.
Julian Assanges resa och känslorna kring hans återkomst.




Bunden vers (Sonett) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 12 gånger
Publicerad 2024-06-26 13:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP