Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre texter vilka infann sig just då jag verkade som mest upptagen med att söka koncentrera mig på att sova. Att du sov men inte jag, förvånade mig föga, eftersom du ofta befinner dig som utom räckhåll just, trots du är så närvarande ännu.


För bra märkligt är det väl...






För bra märkligt är det väl...
...att jaget är som allra mest tillfreds
då du inte är här

men övertygelsen om
att du åtminstone är där
någonstans

för mig som onåbar
det är en sådan lycka för mig
du alls finns, 'här'...


(Jag klappade mig på bröstet,
eftersom hjärtat råkar sitta
något mera under själva huven)

---...---

Det är litet
märkligt att 'de'
kan få för

sig att höra
av sig, först
då ens möjligt

fruktade jag, inte
längre är där.
Men möjligheten att

kunna se vad
en inte vill
se, ärva, kan

ha just den
sortens effekt på
ens eget jag.

---...---

Du verkade aldrig tillräckligt gripande,
som slagpåse betraktad.

Även om 'lusten' nog ofta
som åter kommande

behagade infinna sig
då du befann dig utom räckhåll.






Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 11 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-06-27 06:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP