Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu när jag skrivit om mina tre bästa vänner måste jag ju beskriva min syrra i en sån här dikt också. Fast egentligen har jag gjort det i \"Maria, ååå vilket vackert namn\". Men det skadar inte med en till om den bästa på jorden.


Jordens ängel (4), (Bundisar)

Skyndade dig dit när du hörde att du hade fått en syster, en liten Victoria.
Älskade mig från första ögonblicket

Du hade fått en syster, en kvinna förutom mamma i familjen.

Spenderade all din tid med mig, visade stolt upp mig för dina kompisar.
Tyckte jag var den gulligaste i världen.

Tillsammans såg man oss alltid, hand i hand, genom livets glädjeämnen och utmaningar.

Du var min bästa vän från första andetaget. Du är min bästa vän till det sista.

Minns du att vi hade en bok som hette Bundisar? Där stod det några löften som man skulle ge varran om man ville vara bundisar. Bästaste bästa vänner, livet ut. Minns du att vi satt på trappan och lovade varandra:
\"allt mitt är ditt\", \"jag ska aldrig bryta ett löfte jag ger dig\" \"vi ska alltid vara vänner\". Vi ingick förbund med varandra, blev bundisar du och jag.

När du fyllde 16 år skulle du flytta till Uddevalla. Bara vara hemma på helgen. Vissa helger inte alls. Kommer du ihåg att jag åkte och hälsade på dig där i din egen lägenhet och i din nya skola där du träna på teater hela dagarna? Minns du att jag grät när jag skulle åka hem igen? Jag hade det bra hemma men min bundis var inte där. Inte hela tiden.

Sen plötsligt skulle vi flytta till Stockholm, storstan, 08-nästet, till snobbarnas bo. Som tur var skulle du också flytta dit fast till en annan del. Du skulle gå Mission SOS bibelskola...efter ett år av Johannes Amritzers nötande om de onådda folken åkte du raka vägen till Etiopien. Där är du nu. Utan din bundis i ett halvår. ETT HALVÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men vi kommer alltid vara bästa vänner, bundisar

Du och Jag




Fri vers av Novell-writer
Läst 446 gånger
Publicerad 2007-03-29 18:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Novell-writer
Novell-writer