Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har precis läst Maria Gripes bok \"Skuggornas barn\" och blivit så berörd att jag bara måste få skriva av mig.


Inlevelsen

Böcker kan verkligen vidröra. Det kanske inte gäller alla, men det gäller i alla fall mig. Jag har verkligen känslan, lever mig in i boken och gråter, skrattar, saknar, älskar, hatar och blir lycklig. Böcker är mitt liv.

T.ex. boken \"Tordyveln flyger i skymningen\", skriven av Maria Gripe, den gav mig saker att tänka på i flera veckor, månader efteråt. Och nu samma sak med denhär boken, \"Skuggornas barn\" av samma författare. Jag förstår inte allting och just därför är den så himla bra. Det är inte som en \"Kitty-bok\" där allting löser sig utan det är verkligen något att fundera över.


Varför? Vem? Vad?

Varför tog hon livet? Varför brännde hon alla böcker?
Vem var hon egentligen, hon som offrade sig själv för sina barn?
Vad fick henne att göra det? Vad kan man göra åt saker, är allt förbestämt? I ödet?

Jag har aldrig trott på slumpen, eller ödet. Kalla det vad du vill. Det har helt enkelt varit så naturligt, inget kan vara förutbestämt. Men Maria Gripe gör mig osäker, hon skriver verkligen bra. Alla borde läsa hennes böcker.

Mina lästips av Maria Gripe; [serierna rekomenderas läsas i rätt ordning]

Tordyveln flyger i skymningen

Skuggserien som består av dessa böcker;
Skuggan över stenbänken..
.. och de vita skuggorna i skogen
Skuggornas barn
Skuggömman

En annan serie som består av dessa böcker;
Tre trappor upp med hiss
Eget rum
Egna världar




Övriga genrer av Cronan
Läst 592 gånger
Publicerad 2005-03-31 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cronan