Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pengar.

Har inte alltid funnits.
Förr var det byteshandel som gällde.
Om du får min ko, får jag dina höns.
Bytt, bytt - kommer aldrig igen.
Man värderade saker och ting annorlunda.
Satte värde på det som var viktigt. Värdefullt.
Pengar är varken viktigt eller värdefullt - egentligen.
Men har blivit. En kamp om överlevnad.
Allt eller inget. Rik eller fattig.
I dagens läge har pengar stigit alla åt huvudet.
Det är pengar alla kämpar för. Kan det vara så att
de med mer pengar har mer att säga till om - nej -
men de har och tar sig friheten att göra det.
Du ligger alltid steget före med cash i bakfickan.
Pengar får dig inte mer att säga till om -
snarare en större chans att kunna göra mer som du själv vill. Större frihet.
Varför skall det behöva vara så?
Alla är lika värda - med eller utan pengar.
Kanske i teorin - men inte rent praktiskt.

Ka tjing tjiing!!
Pengar är makt.




Fri vers av Xrosslady
Läst 229 gånger
Publicerad 2007-08-16 21:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xrosslady