Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ko Phangan

På en finkornig strand
sköljer havets doft
Driver vågorna
slukas strandkanten

På ett badlakan slätt
solar kropparna
Vilken dag det är
kan man fråga sig

Vem bryr sig
när solen går ned
När man ler
åt nya bekantskaper

Kvällen är ung
i månens sken
Stjärnorna tindrar
och vattnet ligger lågt

Varför fiska
på djupt vatten
När fångsten finns
på land

Sandkornen virvlar
under min fot
I discodunkets
natt

Alla sinnen smakar
på friheten
Tränger in i själen
likt solstrålar

Ögon som möts
händer som sluts
I paradisets
gryning

Solens första strålar
smeker den tomma stranden
I skuggan av
bortdansade flip-flops

Lugnet omfamnar
i den nyvakna värmen
Blickar ut
mot horisonten

Dagen andas
dagen fångas
Dofterna blandas
i harmoni

Så kommer kvällen
och solen börjar gå ned
Jag ler
bakom solglasögonen




Fri vers av Xrosslady
Läst 313 gånger
Publicerad 2008-02-04 23:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Xrosslady