Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Rättigheter och privilegium går ibland hand i hand!


SEMESTER ÄR INGEN RÄTTIGHET

*****

Semester är ingen rättighet,
det är ett privilegium,
endast förunnat klassmajoriteten,
i medel- och överklass.

*

Utan marginaler eller buffertar,
med grovmaskiga och allmäna skyddsnät,
faller underklassen hårt.

*

Utan röst eller plats,
i det offentliga rummet,
blir demokratin till en ful fasad,
och rättigheter till en lögn.

*

Utan semester och vila,
blir livet snart en plåga,
ett helvete i vardagen,
ett oöverstigligt hinder,
för alla klassresor!

*****

Av Robin B. E. Sjöberg den 15 juli 2005, i Edeby på Väddö i Norrtälje kommun.




Fri vers av Robin B. E. Sjöberg
Läst 455 gånger
Publicerad 2005-07-15 23:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg