Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En borgerlig regering kommer att krossa min och många andra fattiga barnfamiljers trygghet, vilket kommer att skapa enorma kostnader för samhället! Utanförskap och otrygghet KOSTAR nämligen mycket mer än solidaritet och rättvisa!


EN BORGERLIG REGERING KROSSAR MIN TRYGGHET!

Jag och många andra fattiga barnfamiljer kommer inte att tjäna på en borgerlig regering som ger med den ena handen och tar mångdubbelt mer med den andra!

Varje procent sänkt skatt för oss ger uppskattningsvis 30 till 45 kronor mer i plånboken räknat på en bruttolön på 10 000 - 15 000 kronor, förutsatt att skattesänkningen sker på A-skatten och inte på arbetsgivaravgiften, få arbetsgivare kommer ju att ge mig som löntagare del av sänkt arbetsgivaravgift utan hellre ta det själv eller stärka konkurrensförmågan med sänkt pris. Och hur många procent finns det verkligen utrymme för att sänka med???

Samtidigt ska ersättningen vid eventuell sjukdom, arbetslöshet, och så vidare sänkas. Arbetstagarens rättigheter minskas, arbetsgivarens rättigheter ökas, och så vidare. Det innebär att jag som förälder inte kan/får ta ansvar för min familj (om jag följer lagen och är ärlig)! Den ena handen kommer ju att ta mångdubbelt mer än den andra ger!

Med vänlig hälsning
Robin B. E. Sjöberg, den 31 augusti 2005.




Övriga genrer av Robin B. E. Sjöberg
Läst 494 gånger
Publicerad 2005-09-04 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg