Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skolan är en möjlighet! En möjlighet som barn och ungdomar INTE har lika möjligheter till idag!


SKA SKOLAN VARA EN MÖJLIGHET LIKA FÖR ALLA?

Bara en del av skolgången är närvaropliktig, men både förskola, grundskola och gymnasium är en nödvändig grund i det moderna samhället.

Dom \"dolda\" avgifterna för föräldrarna dyker upp redan i förskolan, insamlingar, matsäckar, barnomsorgsavgift, och liknande. Sedan fortsätter det i grundskolan med fritidsavgiften, men nu dessutom med frukt till fruktstunden och liknande. Gymnasiet vet jag inte för dit har vi inte kommit ännu.

100 kronor betyder ingenting för dom flesta familjer, men för den grupp av fattiga familjer som finns på riktigt kan 100 kronor per månad till skolan i olika \"dolda\" avgifter vara omöjligt utan att ta bort något från föräldrarna, t ex tandvård, medicin, avlastningsmöjligheter, eller liknande.

Även på andra områden är skolan idag ojämlik. Alla barn har inte möjlighet att göra läxor hemma, ett bra skäl till undervisning utan läxor/hemuppgifter. Undervisningen/skoldagen är idag upplagd efter en generell mall som passar dom flesta barn, vilket givetvis inte passar alla, hela skolgången och undervisningen borde därför vara individuellt upplagd/anpassad för att ge alla barn och ungdomar lika möjligheter. Hela skolgången borde vara helt avgiftsfri för alla!

Av Robin B. E. Sjöberg den 4 september 2005.




Övriga genrer av Robin B. E. Sjöberg
Läst 491 gånger
Publicerad 2005-09-04 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg