Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har ALLA lika möjlighet i grunden att välja utbildning, arbete, engagemang, bil, hus, fritidsintresse, och så vidare? Och vill vi att ALLA ska ha lika grundläggande möjligheter till valen i livet?


FINNS LIVSVAL FÖR ALLA?

Jag tror att olika grundläggande möjligheter i livet är en av vår tids största klassklyftor. Jag tror också att det inte behöver vara så om vi inte vill det! Frågan är hur och om vi verkligen vill ge ALLA lika grundläggande möjligheter i livet? Och varför eller varför inte?

Lika möjligheter kräver att alla resurser fördelas efter behov, inte generellt till alla. Kan vi ALLA acceptera det?

Med vänlig hälsning
Robin B. E. Sjöberg, den 25 juli 2005.




Övriga genrer av Robin B. E. Sjöberg
Läst 486 gånger
Publicerad 2005-09-04 22:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg