Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

maskrosbarn


Kärlek är svårt att förstå.
Att kunna veta hur den betér sig är inte lätt. Hur kan en kärlek försvinna? Känslor som tynar bort, eller stendör. Och vad är gör kärlekarna som lever kvar annorlunda? Kärlekar som växer upp till stora ekar som står stadigt i hundratals år. Kärlekar som blommar upp, vackra och oemotståndliga likt liljor - men som av en höstkyla dör ut och kanske aldrig återvänder. Kärlekar som är lite som maskrosor. Gula fina blommor som efter ett tag, plötsligt byter skepnad för att sen gå sönder i tusen bitar.
Men de bitarna kan göra nya små maskroskärlekar. En maskros älskar att älska men kan inte stoppa känslorna från att försvinna - för att sen växa upp med en hög nya känslor.

Jag undrar om jag är en maskros.




Övriga genrer av jagdinglar
Läst 233 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-08-01 20:51



Bookmark and Share


  Sofiapoema
Jag tycker att maskrosorna lät vackrast men det kanske är påfrestande? Fina liknelser och söt titel.
2008-08-02
  > Nästa text
< Föregående

jagdinglar
jagdinglar