Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång rebell alltid rebell!


REBELL GENOM BÅDE TID OCH RUM

*****

Fram till min tonårstid,
verkade jag för fred,
utan atombomber och annan skit.

*

Plötsligt hände något,
jag tog min respekt och ära,
genom utseende och gärning,
utan hänsyn eller tanke.

*

En befriande känsla uppfyllde mig,
ty ingen sparkade längre på mig,
ingen spottade längre på min själ.

*

Värsting var mitt öknamn,
metall och läder min yta,
rädsla och sorg min känsla,
uttnyttjad min vardag.

*

Som \"vuxen\" på ett papper,
ingick aldrig en ny dag,
i mina förväntningar.

*

Varje dag var en kamp,
en kamp mot rädsla och sorg,
en kamp mot utnyttjande,
en kamp mot den enkla vägen,
som till slutet bär.

*

Plötsligt hände något igen,
kärleken fyllde min vardag,
och snart nog även du.

*

Men vi fick lämna min kärlek,
som fylldes av droger, våld och död,
ur en söndertrampad och krossad själ.

*

Som ensam förälder,
tog jag vår rätt genom ansvar och kamp,
mot fördomar och oförstånd,
med hänsyn och omtanke.

*

Som \"vuxen\" på riktigt,
vill jag ge alla rebeller,
ett nytt ansikte,
ett nytt föredöme.

*

En sann rebell genom både tid och rum,
sparkar aldrig på andras värde,
spottar aldrig på andras själar,
och väljer aldrig den enkla vägen,
till livets slut.

*

En sann rebell kämpar varje dag,
för alla människors värde,
för alla människors rättigheter,
ansvar och skyldigheter.

*

En sann rebell kämpar varje dag,
för alla människors delaktighet,
för alla människors trygghet,
med solidaritet, rättvisa och demokrati,
som verktyg, sköld och vapen.

*****

Av Robin B. E. Sjöberg den 17 juli 2005, i Edeby på Väddö i Norrtälje kommun.




Fri vers av Robin B. E. Sjöberg
Läst 437 gånger
Publicerad 2005-07-19 18:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Robin B. E. Sjöberg
Robin B. E. Sjöberg