Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns

Det finns stunder vi glömmer och stunder vi finns
Det finns stunder av lätthet bland vindar och vyer
som bilder av slätter med älgar i kornfält
och vingburna ord av skalder och barn

Det finns smaker av tonfall och sånger om stjärnfall
dofter av skönhet bland färger som smärtar
Det finns regnvåta kurvor och glashala backar
branta stup bortom höga höjder

Det finns döda katter och lystna skator
och bortsprungna hundar med fladdrande öron
Det finns gamla bilar med tydliga spakar
gamla människor med rynkiga kartor
nya människor i blanka kuvöser
trötta människor som tunna streck

Det finns vindar som ylar och vindar som bär
Det finns kors av järn vid slocknade ljus
och röda blommor i buckliga burkar
som lysande öppna sår




Fri vers av haje
Läst 165 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-09-03 00:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

haje
haje