Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

människa


kanske för att det är lättare
att bara gråta

lidandet sägs vara det mest självklara
vad vore jag om inte väldigt
missanpassad till min natur
om jag inte led
jo
jag är människa
det gör ont
för att inte nämna
alla fel o brister man har
ångesten

jävla ångesten
orkar inte vill inte har ingen lust
måste måsten får inte glömma att ta luft
stressa hets o allting sjukt
o skam o skuld

varför plågar jag mig själv så som jag gör

vill bara vara




Fri vers av Toronto för att jag aldrig varit där.
Läst 320 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-06 20:27



Bookmark and Share


  Tjeckspeare
Frihet är ett annat ord för att bara få vara. Inte många människor som går igenom livet utan att vara fånge i sin egen värld.
2008-11-07

  Elaine.S VIP
Dina ord gick rakt in , bara sådär
enkelt in i det som känns komplicerat..
"jag är människa
det gör ont"
2008-11-07

    Bodil Sandberg
min vän..det här känns onekligen så mörkt som det kan bli..och tyvärr får jag lov att säga att jag kan spegla mig i vartenda ord....försöker ständigt bearbeta..och faktiskt går det bättre och bättre

den sista raden i dikten tycker jag är oerhört viktig..jag vill bara vara...och det måste man få..så länge man inte gör någon illa med sitt vara...vi har ett enda liv till skänks..ett enda..där måååste man få bara vara..den man är..ja lätt att säga förståss
2008-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Toronto för att jag aldrig varit där.