Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
kategorin bön finns ju inte


Blasfemi (Gud är inte död)

Gud är inte död!
Gud gick upp i morse
tog en kopp kaffe
med en skvätt mjölk
skrapade ner resterna
från det läckande müslipaketet

Gud gick ut på balkongen
tittade ner på översvämmningarna
5 människor dog
Gud har gråten i halsen
hör dagens böner
Gud ville inte att någon skulle
stanna upp
Gud läser på underarmen
Coagula står det
det stagnerar
sjunker som en sten
spännt deprimerat
i ett hav
Gud tänker
varför ska inte jag kunna fattas i ord
vad har språk då för nytta
Jag har skapat himmel och jord
ljus och mörker
använd era språk
till att beskriva mig!

istället för att förklara
dammiga oförätter för varandra
Solve står det på hans tatuering
på andra sidan
Gud vill att ni ska leva
fånga livet i silkestrådar
ljus
föra det tillbaka
Gud vill att du vill
Det är Guds önskan
Att allt lever
i största möjliga mån
Amen




Fri vers av baphomet
Läst 332 gånger
Publicerad 2005-08-24 23:55



Bookmark and Share


    Sanne
Det skapar intressanta kontraster då du byter berättarperspektiv. Mkt bra!
2006-06-09

    ej medlem längre
superbra
2005-08-25

  Queen_of_Rain
växlingarna mellan vardagsobservationer och djupa filosofier ger texten djup och förstärker dess symbolik... väl skriver och tänkvärt..
2005-08-25
  > Nästa text
< Föregående

baphomet
baphomet