Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vakna mitt barn

vakna mitt barn,
vakna
skrikande klappar jag
hårt på min kropp
vakna mitt barn,
vakna
skrikande i hennes öra
viskar jag att det kommer
inte ske igen
som om jag var min egen mor
skriker jag ömt
att det är slut nu,
att det som kommer hända
i framtiden är händelser hon
kommer klara av
det kommer aldrig ske igen
det kommer aldrig ske igen
jag kramar hårt om mig själv
och försöker få mitt barn att förstå
skapar en ring om henne
av trygghet och kärlek och ickeensamhet
i din förlamande skräck
jag skriker dig till liv igen
jag skriker dig till liv igen
vakna.
en skräck som bitit sig fast
i varje ben i din kropp i många år
en skräck som förlamat dig
tidvis i åratal.
Men nu skriker jag henne
till liv. hon behöver inte vara rädd
det kommer inte att ske igen.
du kommer att klara dig.
du kommer att klara dig.
skräcken försvinner sakta
från hennes kropp
och jag kramar henne nu ömt
hon är tyst.
jag tar över hennes smärta,
det är bara jag som kan.
det är bara jag som kan.
jag tar över hennes smärta
och fyller henne med ömhet
och visshet.
hon blir inte ensam.
nu och framöver är jag med henne,
för alltid.

copyright My Rådmark 2008




Fri vers av My Rådmark
Läst 291 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-01-15 11:13



Bookmark and Share


  durr
Ja vi ska ta vara på oss.
Undrar bara över en grammatisk grej.


kommer klara av
det kommer aldrig ske igen
det kommer aldrig ske igen

det kommer inte att ske igen.
du kommer att klara dig.
du kommer att klara dig.


Vilken skillnad gör ordet "att".?
Detta är ngt jag funderat mycket på.Ordet "att" håller på ATT försvinna.
2009-01-27

  Anna Liljestrand
.. en fin avslutning som lämnar positiv öppning.
2009-01-15

  Anna Liljestrand
Text som gör ont och berör..
2009-01-15
  > Nästa text
< Föregående

My Rådmark