Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sprucken självbild




Jag är lite för tjock för att räknas
Vara en av dom som ses
Ni blir så vackra jämte mig



Ni nyper i era platta magar
Klagandes över extrakilot efter jul


Jag står liksom utanför eran tävlan
Men sår rivs upp och spegelbilder spricker



För att göra allting mindre synligt
Kämpar jag för min originalitet
Lyssnar på band som ni aldrig hört talas om
Som får era munnar att snörpas ihop till små fula russin

Köper kläder som drar uppmärksamhet till personlighet
Kanske lite övertydligt


Exponerar min konstnärssjäl mot eran svartvita bakgrund





Sist vi sågs
Sa ni att det låg nåt sorgset över mig
En skugga över mina rosenkinder



Ville säga
Ibland är det som att ni står och tynger på mina tegelstensfötter
Jag faller igenom
Allas fingrar som ni ser emellan för att jag ska passas in



Jag är en nödvändighet på era fester
Har nån slags okänd funktion att fylla









Sen står jag alltid tyst
För att enda gången någon lyssnar är då när jag sjunger






Fri vers av Pytti
Läst 615 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2009-03-21 18:49



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Berörs av din poesi,

applåder!
2009-03-23

  Fånga dagen
mycket bra skrivet jag känner igen mig så väl
viktigaste är att våga vara den man är
mvh Anna-Karin
2009-03-22

  Seasons VIP
Väldigt bra skrivet om utanförskap!
2009-03-22

  Anna Hägglund
Bra skrivet. Utanförskap är aldrig enkelt, men kämpa på du är stark!
2009-03-22

  Miss Mod
Utanförskap, med stort U, bra skrivet.
2009-03-22

  leika
slutet!!!! helt underbar dikt
2009-03-22

  Mr Lindemann VIP
Så snyggt så med kilo på eller av, vem ställer krav vart det så skall vara
För att sjävlbilden så skall hålla ge faeni att kolla kilon o ett sreck - då kanske de går väck
2009-03-21

  Larz Gustafsson VIP
Känner igen mig i det där, trots att jag knappt har några vänner. I alla fall inga jag umgås med.

Apart och outsider har jag alltid varit.
Men jag skulle nog inte vilja vara annorlunda. Nej, nu blev det fel...Det är ju det jag är!
2009-03-21

  Carola Zettergren
Aj...snyggt författat av dig!
2009-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Pytti
Pytti