Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sorgearbete

 

 

När den nya dagen grydde
hade jag inte somnat

legat vaken i nattens mörker
och längtat efter ljuset

när dagsljuset änligen kom
insåg jag

att det inte var det yttre ljuset
jag längtat efter

utan det inre
som slocknat

kunde inte leva så

sorgearbetet 
var en tung och svår tid

mörkret verkade ogenomträngligt
men ljuset återkom

först som en svag strimma
som blev starkare efterhand

livet blev åter värt att leva

 




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 60 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2024-04-26 10:13



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Den svagaste strimma kan växa sig stark.
2024-05-03

  överlevaren VIP
När livet går på sparlåga….
2024-05-01

  Gunnel Eriksson VIP
Bra berättat och en sann tröst
för oss läsare.
2024-04-29

  Respons VIP
Hoppfullhetens ljusa strimma!
2024-04-28

  Leif Daniel Isaksson VIP
din text hjälper
2024-04-26

  Blomma-Stjärna VIP
bara att få vetskap om att det går att komma igenom ett inre mörker är stort - och du är en av dem som vittnar om att det går, dessutom med vacker och lättfattlig text, rakt och enkelt och sant - tack för att du inger hopp!
2024-04-26

  Kungskobran VIP
KBT terapi ar bra att ha
ger en ljusare da
och vänder tankarna bort
från det som verkade förgjort
2024-04-26

  Sparvögat VIP
Så fint du tecknar sorgen ~
dess ljus i mörkrets tid…
2024-04-26

  Olof Lagerhorn VIP
Mycket fint skrivet om det inre
mörkret, och ljuset, i våra liv.
2024-04-26

    Birgersdotter VIP
känner igen mig
2024-04-26

  Maria Sundelin VIP
Sorg tar den tid den tar att bearbeta
Varma kramar
2024-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP