Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diktarens vara

Att dikter är töntigt kan mången tycka
men i svävande strofer, jag finner min lycka
Dess vackra ord och delikata balans
Sätter mig och mitt sinne i den djupaste trans

Jag sluter mina ögon och låter tankar vandra
på kärlek och mäniskor som omfamnar varandra.
Att dikta är mitt liv, att dikta är min död
Att dikta är mitt själens levebröd.

Jag låter sinnet ta över och fattar min penna
stiger in i en värld, mer älskvärd än denna.
Orden de flyter, likt ett vattenfall
och det är då jag vet att dikta är mitt kall.




Fri vers av Anagram
Läst 343 gånger
Publicerad 2005-10-23 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anagram