Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs,


Jag hatar.

Jag hatar män som slår sina fruar
Fotbollsfans som både slåss och buar
jag hatar de som hatar mig för att jag inte duar
äldre män och förnäma fruar
Jag hatar oförstånd och medelklassprakt
Jag hatar personer med självförakt
Och jag hatar inhuman konsumtionsdjursslakt
Jag hatar feminister, i stort sett varenda minister
Furu-lister, futurister och innerstadsligister
För jag har ett fläckfritt straffregister.

Jag hatar rocklåtar när "the angel never die"
Och jag hatar reklamen på Spotify
Som har över åttatusen låtar som innehåller "Cry"
men bara sextusen låtar med ordet "smile".
Jag hatar virus som sprids på MSN
Och jag hatar alla som hatar män
Och jag hatar svaret "jag ringer sen"
från killen som svarat på Iphonen
För att min telefon är billigare än den.

Och jag hatar de som tar andras liv
Med en bomb runt midjan, för ett meningslöst krig
Mot ett land med ett för högt genomsnittsBMI
Jag hatar alla förkortningslagar
och jag hatar kalla novemberdagar
Och våldtagna, gravida tonårsmagar
Jag hatar folk som tar allt för givet
Men också de som föreläser om livet
Som att det bara är deras förtjänst
Att de blivit som de blivit.
Och jag hatar djurrättsaktivister
popartister, fyllerister, pessimister
och vår svenska skolminister.
ofullständiga adressregister
överreligiösa tv-evangelister
Jag hatar fundamentalister
vänstersocialister, utopister
för branta pister och k-pister.
äkta egoister och dessa tonårsligister
För jag, jag har ett fläckfritt straffregister..




Fri vers (Modernistisk dikt) av Anagram
Läst 620 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-03-09 10:17



Bookmark and Share


  frostblomma
Innehöll det mesta av sådant som berör oss människor idag. Tyckte om att du vävde in raderna i varandra.
2010-03-25

  Eduardo
motsägande... men bra, fick med mkt
2010-03-15

  © anakreon VIP
Skriv nu en text om vad du älskar!
Calle
2010-03-12

  Articlight
Skitbra!
Du fick med det mesta som jag instämmer i,
förutom att jag inte hatar eftersom hat
stjäl så mycket energi.
2010-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Anagram