Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Social Afasi

Vi hittar ett nytt symptom
Hos alla som inte passar in
Hittar på en diagnos
Och dränker dem i medicin
I antidepressiva och amfetamin.

Vi ger honom bokstävskombinationer
Och gör dem till pejorativ.
Som att vi inte vore klara
Med att förstöra hans liv.
Och föraktar sen att han är självdestruktiv

Vi säger "han är ju annorlunda!"
Och nekar honom friskrivning
Undertecknar hans papper
Som under en bokutgivning
Och när han blir arg, ingår det i hans sjukdomsbeskrivning

För vi hittade en pojke
Och gav honom en diagnos
Vi skapar hans symtom
Och ger honom en prognos
Fyller honom med knark och inducerar en psykos.

Jag blir äcklad och upprörd
Och får jävligt ont i magen
Att vi tillåter och deltar
Utan att ta oss i kragen
För att vi litar och tror på läkemedelsbolagen





Så stryps hans själ till döds
Av byråkratiska garn
Och vi avfärdar hans röst
Hans behov utav tröst
ett moderligt bröst


och tar farväl till ett jävla dampbarn.







Fri vers (Modernistisk dikt) av Anagram
Läst 731 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-09-03 16:06



Bookmark and Share


  Catharina Edin
Riktigt bra måste jag säga!
2010-09-03

  Mats Henricson
SUVERÄN vidräkning med den svenska psykvården, stämmer till punkt och pricka in på de erfarenheter undertecknad har (har ju skrivit en hel del om detta ...) Bokmärker detta, det skulle ju graveras in på den "gravsten" som ,snart, borde resas ,som ett minne av en psykvård som aldrig tycks ha tagits på allvar......
2010-09-03

  objekt3
estrad! så otroligt estrad!

kunde inte höra förrän jag läste den högt


fint ordat. ställ dig på sceN!
2010-09-03

    Viking Holmström
Underbart skrivet...En väldigt bra avslutning
2010-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Anagram