Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarta Änkan

Du är min svarta änka
och jag var din man
Vi älskade passionerat
Och våra hjärtan brann

Det var vi två mot världen
I egetspunnet nät
Det var försommarskratt
med dig i knät.

Men så är det din natur
Att döda mig när du är klar
Och din gadd i mitt hjärta
Lämnade ingenting kvar.

Du spann en glömskekokong
Och placerade mig däri
Och så vände du mig ryggen
Och slog dig fri.

Jag blev kvar i dina trådar
med ett uppslitet bröst
ditt gift i mina ådror
utan kraft i min röst

Jag ser dig då och då
I famnen på en man
och jag vill springa fram och skrika
"Fly medan du kan!"

Och om han skulle fråga
Vad i helvete jag gör
"Hon är den Svarta Änkan
Hon lever vidare. Du dör."

Så skulle jag kanske svara
Och han kanske förstå
I vilket fall som helst
Är jag nog nöjd ändå

För jag har lämnat min kokong
den tiden är förbi
Du var min svarta änka
Och jag har spindelfobi.




Bunden vers av Anagram
Läst 523 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-03 20:39



Bookmark and Share


  Lisa Höglund
Wow, hur bra som helst! Snygga rim och roligt slut. Älskar den! :-)
2010-08-03

  Vildkärlek
Suveränt gung
2010-08-03

  En strimma av guld
Denna var något utöver det vanligt. Mycket bra skrivet.
2010-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Anagram