Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
srämmer jag mig själv eller arbetsgivaren?


heltidsjobb

Jag är skrämmande.
Jag söker heltidsjobb,
fastän jag kanske inte vill jobba heltid.
När jag tänker närmare på det
vill man ju gärna vara ledig på helgerna
och någon ojämn dag i veckan
och ha sovmorgon ibland
och sluta tidigare ibland
och så skulle det vara skönt
om inte allt stod och föll med mig
att inte allting föll på mig
vore skönt om man kunde vara ledig
eller vara hemma när man var sjuk,
utan dåligt samvete.
Så ett jobb där jag inte riktigt behövs...?

Så var det ju det här med kompetens.
Givetvis har jag en massa kompetens
men ingenting direkt på papper
ingenting konktert som särskiljer mig
från en hel hög med övriga oduglingar
men jag är glapp i tjäften
ingen hemlighet är säker med mig!
Det kan man lita på i alla fall!




Fri vers av ko-fröken
Läst 191 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-28 14:14



Bookmark and Share


  Caprice! VIP
Haha - kul!
Kanske en chefsposition skulle passa då... Eller ett jobb där man kan fika hela dagen och glappa käft... ;-) Då behöver du inga "extra" sjukdagar heller... Fast det kanske blir lite enahanda i längden.

(pst - du menar förstås 'konkret' i femte raden nedifrån)
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

ko-fröken
ko-fröken