Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med öppen dörr mot trädgården






Öppnade altandörren
dricker kaffe och ser mig omkring

den frodiga grönskan börjar försvinna
bladen sprakar i höstfärger
röda, gula och orange

daggen glittrar som små diamanter i gräset
så även i spindelnäten som hänger i grenarna

en liten rödhake hoppar omkring
letar efter något att äta

fjärilar sitter med utslagna vingar
värmer sig i höstsolen

humlor och bin
samlas på blommorna som är kvar

det är höst i min trädgård
andas in den klara, krispiga luften

dricker upp mitt kaffe, stänger dörren
redo att ta mig an dagens uppgifter







Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2019-09-18 11:22



Bookmark and Share


  Lena K Nilsson VIP
Fint om hösten!
2019-09-23

  KattenKin VIP
Så fint att få se ut ur din altandörr genom dig, lugnet och kaffet, hur en dag startar upp.
2019-09-23

  överlevaren VIP
En fin morgonstund....att vara i nuet!
2019-09-20

  Peter G VIP
Väldans vacker text där du fångar ögonblicket på ett målande sätt!
Finns så mycket närvaro i din dikt!
2019-09-20

  Lottie Ålhed VIP
Iakttagande vacker dikt
2019-09-20

    Peter Söderqvist
Fin ögonblicksskildring där vardagen fångar ett större sammanhang.
2019-09-19

    ej medlem längre
mycket väl genomtänkt dikt.
känns som att du fångar höstens alla nyanser. med det ljusa i fokus.

inte bara grått och blött,
som är en vanlig beskrivning.


2019-09-19

  Olof Lagerhorn VIP
En skön höstmorgon skickligt
gestaltad och återgiven i vackra
mjukt flödande bilder.
2019-09-19

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Härlig beskrivning om den annalkande hösten...den känns i dina ord. Gott med kaffe ut i det fria. Kram
2019-09-19

  lila fjäderblomman VIP
Njuter av din höstfägringsdikt - att kunna se det vackra i vardagen
2019-09-18

  Ezmeralda
Underbart med höstkänsla i denna text. Jag tycker om hösten!
2019-09-18

  DavidM VIP
De ovärderliga dagliga betraktelserna, fint förmedlade.
2019-09-18

  Respons VIP
Fin naturbeskrivning mitt i vardagen.
2019-09-18

  M.Eta
Fin text om hösten!
2019-09-18

  Öknens Ros VIP
Mysig morgon!
2019-09-18

  Anya VIP
En fin höstmålning. Tycker om hur diktarjaget tar in helheten och njuter.
2019-09-18

  Feliaxel VIP
Låter som en fin start på morgonen
Hoppas du får en bra fortsättning på dagen
2019-09-18

  Niliboy
Ja, se morgonen kan vara fin, att få stiga upp å dricka sitt kaffe, men här
Är det för kallt att fika p balkongen!
2019-09-18

  ULJO
Underbar bild av en skön morgon
2019-09-18

  Maria Sundelin VIP
Klar höst här med nu
Den ger nya perspektiv
Kramar
2019-09-18

  Kungskobran VIP
Fin start på dagen
2019-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP